Drukkere spits A15 door onderhoud Botlekgebied

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers op de A15 voor extra drukte in de spits van maandag 4 maart tot en met vrijdag 12 april 2013. Een aantal bedrijven in de Botlek voert geplande werkzaamheden uit, wat mogelijk leidt tot extra reistijd op de snelweg en de provinciale en gemeentelijke wegen. De betrokken bedrijven hebben samen met het Havenbedrijf en De Verkeersonderneming diverse maatregelen getroffen om de hinder voor de weggebruiker zoveel mogelijk te beperken.

Groot onderhoud
Omdat verschillende bedrijven in het Botlekgebied onderling producten aan elkaar leveren, hebben ze ook hun onderhoud samen gepland. De verwachte verkeersdrukte ontstaat doordat er extra onderhoudspersoneel op de weg zit, maar ook doordat meer werknemers in de dagdienst werken gedurende deze periode.

Maatregelen
In twee informatiebijeenkomsten van het Havenbedrijf en De Verkeersonderneming konden bedrijven zelf oplossingen aandragen om hinder te beperken. De betrokken bedrijven hebben hierna maatregelen getroffen. Er zijn afspraken gemaakt met de onderhoudsaannemers over bepaalde werktijden en aanrijroutes. De tijden waarop eigen medewerkers reizen zijn verruimd (tussen 6.30 en 8.30 uur en tussen 17.00 en 19.00). Ook zijn er shuttlebussen ingezet die personeel van een verzamelparkeerplaats naar de bedrijven vervoert. Daarnaast rijdt tussen Metrostation Spijkenisse en de Botlek de Botlek Express. Dit is een shuttle bus die is ingezet door Vopak, Akzo en ExxonMobil. Bij de kruispunten zet het Havenbedrijf Rotterdam verkeersregelaars in voor een betere doorstroming.

Spits mijden
Alle bedrijven in de Botlek kunnen hun medewerkers helpen om uit de file te blijven. Hiervoor heeft De Verkeersonderneming een aantal mogelijkheden ontwikkeld zoals de Botlek Express, de carpoolsite www.Samenspitsen.nl en een kortingsregeling voor de aanschaf van een e-bike, fiets of scooter.

Meer informatie
Meer informatie is te verkrijgen via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 (ma t/m zo van 06.00 uur tot 22.30 uur) of via de website http://www.verkeersonderneming.nl/home

 

Bron: Port of Rotterdam

2013-02-28 :: Nieuws

<- terug
AGENDA
1 items

16-08-2016   

Verslag en de uitleg voor degenen die niet bij de jaarlijkse bijeenkomst waren op 2 juni, 2016.>
NIEUWS
59 items

16-01-2019

Bouwbericht BAAK - voorbereiden verleggen Droespolderweg>

24-10-2018

Nieuwe inrichting rond de in-/uitritten van de bedrijven>

28-09-2018

NIEUWS van BAAK BBV Omgeving>

27-11-2017

Parkeerverbod zone distripark>

11-07-2017

Bericht van het bestuur>
WEER ROTTERDAM
VERKEER ROTTERDAM

VERVOER